Crema hemoroizi

crema hemoroiziImpreuna cu produsele de tipul supozitoarelor pentru hemoroizi, crema hemoroizi este cea mai folosita metoda de tratament pentru calmarea simptomelor extrem de neplacute ce apar odata cu hemoroizii externi. Cremele amelioreaza durerea, senzatia de arsura si mancarime si calmeaza zona. Avantajul este ca sunt usor de folosit si pot fi aplicate oriunde, inclusiv in pauzele de la birou, cu conditia sa existe metode de igienizare atat a mainilor (in cazul in care crema nu este prevazuta cu aplicator special), cat si a zonei anale.

Vezi Aici cele mai bune produse pentru Hemoroizi 2018 !

Tipuri de crema hemoroizi

Pentru ca sunt atat de populare, cremele pentru hemoroizi sunt produse de numeroase companii folosind diverse ingrediente si avand diverse actiuni in functie de gravitatea simptomelor. In general, ca si unguentul, cremele pentru hemoroizi sunt destinate tratamentului simptomelor hemoroizilor externi, dar exista si creme special concepute cu aplicator pentru hemoroizi interni.

1. Cremele cu cortizon – eficiente in tratarea mancarimilor si umflaturilor. Folosirea cremelor pe baza de cortizon pe termen lung este contraindicata, de aceea se recomanda citirea atenta a prospectului si respectarea duratei maxime de utilizare mentionata.

2. Cremele analgezice – cremele cu efect analgezic sunt ideale daca problema principala este durerea provocata de hemoroizii externi inflamati. Aceste tipuri de creme actioneaza pe doua planuri:

  • reduc frecarea si astfel amelioreaza durerea. In acest sens se recomanda si folosirea unei lenjerii largi, care sa lase zona sa respire.
  • contin ingrediente care amortesc terminatiile nervoase pe plan local, astfel ca durerea nu mai este resimtita pentru o perioada de timp dupa utilizare.

Spre deosebire de cremele cu cortizon, acesta crema hemoroizi nu are efecte secundare pentru utilizarea pe termen lung, dar trebuie folosite cu atentie de catre persoanele cu alergii la analgezice. De asemenea, crema pentru hemoroizi cu analgezice poate incepe sa isi piarda treptat efectul dupa o perioada mai lunga de utilizare cum este cazul analgezicelor folosite in alte scopuri sau incluse in alte tipuri de medicamente.

About Dr. Radu

No Comments

Be the first to start a conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.