Anusol supozitoare

Anusol SupozitoareSupozitoarele Anusol sunt una dintre cele mai eficiente solutii pentru tratarea disconfortului simtit in urma aparitiei unor hemoroizi interni. Combinatia unica de ingrediente din supozitoarele Anusol este atent aleasa pentru a actiona eficient si rapid in combaterea simptomelor neplacute.

Hidrocortizonul reduce inflamatia, in timp ce oxidul de bismut si oxidul de zinc au efect antiseptic si astrigent asupra vaselor de sange dilatate care cauzeaza senzatiile de durere, disconfort si mancarime.

Vezi aici cele mai bune supozitoare 2018

Anusol supozitoare poate fi folosit pentru tratarea hemoroizilor, dar si a altor probleme sau iritatii in zona anala ce provoaca senzatii de mancarime. Folosind anusol supozitoare, simptomele dispar in maxim 7 zile de tratament, in caz contrar, se recomanda o vizita la medicul de specialitate.

Modul de utilizare

Supozitoarele Anusol se administreaza intern, pe cale anala. In tratarea hemoroizilor, un rol foarte important il joaca o igiena corecta, de aceea rezultatele optime se obtin urmand urmatoarele sfaturi:

1. Hemoroizii se trateaza in mod ideal de la primele simptome – sporirea numarului de dusuri facute pe parcursul zilei, cu atentie deosebita acordata igienei zonei anale, evitarea sapunurilor iritante si folosirea unor comprese sterile fine sau servetele dezinfectante dupa fiecare scaun, ajuta la vindecarea si ameliorarea simptomelor in cel mai scurt timp.

2. Aplicate in mod necorespunzator, Anusol supozitoare isi pot pierde din eficacitate. Important este ca zona anala sa fie cat se poate de curata, de preferat spalata cu apa calduta imediat inainte de aplicare.

3. Supozitoarele se administreaza, de preferinta, dupa scaun. Administrarea se face cu mana curata si dezinfectata, aplicand presiune usor, fara a forta intrarea supozitorului pe canalul anal.

4. Supozitoarele Anusol se tin la frigider pentru o aplicare mai usoara.

Efecte secundare

Efectele secundare ale acestui remediu pentru hemoroizi apar foarte rar si sunt de intensitate medie, insa nu trebuie ignorate, iar in momentul in care acestea persista mai mult de 24 de ore de la incetarea tratamentului, se recomanda vizita la medicul de specialitate.

Efectele secundare care pot aparea in urma utilizarii Anusol supozitoare sunt:

 • reactii alergice sau sensibilizarea zonei.
 • senzatie de arsura.

In cazul in care tratamentul nu da rezultate, este important sa se viziteze medicul specialist pentru a confirma diagnosticul de hemoroizi interni si a exclude posibilitatea unor alte probleme de natura mai serioasa.

Anusol supozitoare poate fi luat impreuna cu orice alte medicamente, insa nu se recomanda utilizarea mai multor tipuri de creme sau remedii pentru hemoroizi in acelasi timp. A se folosi doar la recomandarea mediului pentru femeile gravide, persoanele care sufera de alte tipuri de afectiuni sau au o sensibilitate ridicata a zonei anale pe motive medicale. Nu se recomanda copiilor.

About Dr. Radu

2 Responses to “Anusol supozitoare”

 1. adrian

  se poate folosi supozitoarele si in cazul hemoroizilor de gradul 2 sau ce alt tratament as putea face fara o interventie medicala

  Răspunde
  • Dr. Radu

   Buna ziua,

   In cazul hemoroizilor de gradul II,acestia incep sa devina mai „exprimati”; inca nu coboara din canalul anal, dar pot provoca singerari si neplaceri.
   In stadiile I si II nu este nevoie de operatie,hemoroizii de gradul I si II pot fi tinuti sub control, urmindu-se un regim alimentar bogat in fibre, combatind constipatia si sedentarismul,impreuna cu supozitoare sau creme pentru combaterea acestora.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.