Băi de șezut pentru hemoroizi

Contents

Boala hemoroidală este o afecțiune pe care nimeni nu și-o dorește, însă, din păcate, foarte mulți se aleg cu ea. Mai exact, mai mult de jumătate din populația lumii suferă mai devreme sau mai târziu de hemoroizi. Din fericire, aceștia sunt destul de ușor se tratat, o metodă bună de tratament este cea de băi de șezut pentru hemoroizi. Iar pe parcursul acestui articol, vom discuta pe larg despre aceasta tehnică de tratament.

Beneficii

Băile de șezut aduc o mulțime de beneficii atât celor care suferă de hemoroizi, cât și celor care se confruntă cu afecțiuni genitale. Există atât băi de șezut pentru hemoroizi interni, cât și pentru hemoroizi externi. Acestea te ajută în ceea ce privește combaterea durerii, a disconfortului provocat de hemoroizi, a umflăturilor, dar și a mâncărimilor specifice hemoroizilor, senzației de arsură și toate celelalte simptome deranjante pe care boala hemoroidală le aduce cu sine. Băile de șezut pentru hemoroizi sunt foarte simplu de făcut, sunt relaxante și nu ai nevoie de prea multe lucruri.

De ce ai nevoie?

Ca să îți faci băi de șezut, ai nevoie, în principiu, de trei lucruri principale: apă (care sa fie călduță, nici prea fierbinte, nici prea rece), ceai pentru hemoroizi băi de șezut (îți vom enumera mai jos lista ingredientelor pe care le poți adăuga în apă pentru băi de șezut) și un lighean pentru băi de șezut.

Pentru a-ți face băi de șezut, fie optezi pentru un recipient special, care se așază deasupra vasului de toaletă (găsești o mulțime de astfel de vase pe internet), fie le faci pur și simplu în cada plină cu apă. Importantă nu este baia în sine, ci ingredientele pe care le adaugi în apă. Iată care sunt Ingredientele pe care, dacă le pui în apă, îți oferă un efect antibacterian: diverse plante (precum: crețișoară, pelin, mușețel, gălbenele, năpraznic, salvie, frunze de zmeur, coada șoricelului, mărul lupului), uleiuri esențiale, produse de la farmacie speciale pentru băi de șezut, ovăz, stare epsom, oțet, bicarbonat de sodiu.

De altfel, este important să știi că poți face și băi de șezut pentru hemoroizi în sarcină. Însă noi îți recomandăm să apelezi la un medic specialist mai întâi, anumite ingrediente pe care le adaugi în apă îți pot afecta PH-ul și flora vaginală. Și băile de șezut doar cu apă călduță îți pot ameliora simptomele, însă cele cu ingrediente reprezintă o soluție de tratament completă, care nu doar că ajută la calmarea inflamațiilor, dar favorizează și vindecarea hemoroizilor.

Cum se face?

Este mai mult decât simplu să-ți faci băi de șezut, iată cum se fac:

  • Alege un recipient. Îți poți achiziționa, așa cum am spus și în rândurile anterioare, un recipient special pentru băile de șezut. Dacă alegi însă să le faci într-un alt vas, sau în cadă, dezinfectează foarte bine recipientul respectiv înainte. Cada trebuie să fie umplută până când apa atinge 20 de cm. Dacă folosești un vas special, doar umple-l cu apă și așează-te pe toaletă.
  • Apa trebuie să fie călduță, dacă e prea fierbinte, te poți alege cu arsuri și disconfort.
  • Așează-te cu zona intimă în apă pentru 10-15 minute. Nivelul apei trebuie să îți treacă de bazin.
  • Fă aceste băi de șezut de trei ori pe zi. Iar dacă simptomele nu se ameliorează, sau chiar tind să se agraveze, adresează-te unui medic în cel mai scurt timp.

Cu ce se poate face?

Există mai multe tipuri de băi de șezut, acestea se diferențiază prin ingrediente care sunt adăugate în apă. De asemenea, băile de șezut sunt considerate remedii naturiste hemoroizi. Fie că ai nevoie de băi de șezut pentru hemoroizi externi, interni sau foarte inflamați, în lista de mai jos vei găsi cu siguranță ceva potrivit pentru tine. Iată cu ce se pot face băile de șezut:

  • Băi de sezut cu bicarbonat.
  • Băi de sezut cu sare.
  • Băi de șezut cu coada șoricelului.
  • Băi de șezut cu tărâțe de grâu.
  • Băi de șezut cu pelin.
  • Băi de șezut cu mărul lupului.

FAQ/ Întrebări frecvente

Ce fel de apă trebuie să folosesc pentru băile de șezut?

Pentru băile de șezut folosește apa pe care o folosești în mod obișnuit pentru baie. Important este să dezinfectezi foarte bine recipientul înainte.

Care este temperatura ideală pentru o baie de șezut?

Apa trebuie să fie călduță, în așa fel încât, nici să nu frigă, dar nici să nu ți se pară rece.
Câte băi de șezut ar trebui să fac într-o zi? Pe parcursul unei zile, sunt recomandate 3 băi de șezut.

Câte băi de șezut ar trebui să fac într-o zi?

Pe parcursul unei zile, sunt recomandate 3 băi de șezut.

Cum ajută băile de șezut la vindecarea pielii?

Băile de șezut calmează și reduc roșeața și iritațiile, iar cu ingredientele potrivite pot ajuta chiar și la vindecarea hemoroizilor.

Pot băile de șezut să provoace infecții?

Există riscul ca băile de șezut să provoace infecții doar în cazul în care ingredientele pe care le-ai adăugat nu îți priesc.

Concluzie

Așadar, băile de șezut sunt o bună alegere atunci când îți dorești să te vindeci de boala hemoroidală, dacă pe lângă băi, faci și exerciții pentru hemoroizi și folosești și alte tratamente, naturiste sau medicamentoase, poți scăpa de hemoroizi în 5 zile. Și de ce nu, în funcție de tratamentul pe care îl folosești, te poți alege cu vindecare hemoroizi în 48 de ore. Însă în ceea ce privește băile de șezut, alege ingredientele potrivite ție, și fă-le cât mai des.

P.S: Cu cât acționezi mai repede, cu atât te tratezi mai repede.

Exerciții pentru hemoroizi

Lasă un comentariu