Cum scap de hemoroizi

Dacă te-ai ales cu boala hemoroidală, cu siguranță singurul tău gând este cum scapi de hemoroizi. Există o mulțime de remedii pentru tratarea acestei afecțiuni. Iar în acest articol noi ți le vom spune pe cele mai bune, alături de explicațiile aferente, bineînțeles.

Tratamentul hemoroizilor externi

Cand vine vorba despre tratament hemoroizi externi, avem la dispoziție o varietate largă de tipuri de produse din care putem alege, atât medicamente, cât și suplimente alimentare, chimice, sau pe bază de plante (recomandate sunt cele naturale/pe bază de plante).

Dacă hemoroizii tăi sunt într-un stadiu incipient, poți alege diferite modalități prin care să ameliorezi simptomele, și ușor-ușor să faci și hemoroizii să dispară. Poți încerca să: ai o alimentație bogată în fibre, să nu mănânci exagerat de condimentat, să nu faci exces de alcool, să te hidratezi corespunzător (minim 2 l de apă pe zi), să îți menții o igienă intimă strictă, să eviți statul în șezut pe perioade îndelungate și să nu devii adeptul sedentarismului. 

În cazul în care hemoroizii tăi au ajuns într-un stadiu destul de avansat, în care durerile, mâncărimile și disconfortul sunt prezente mai mereu, poți opta pentru soluții precum unguente pentru hemoroizi, capsule/pastile pentru hemoroizi, ceaiuri și supozitoare. Recomandate sunt produsele pe bază de plante, iar combinate între ele pot face minuni pentru afecțiunea ta.

Tratamentul hemoroizilor interni

Cu toate că hemoroizii interni nu sunt vizibili, și ne dăm seama de ei abia când ajung într-un stadiu avansat de agravare, ne produc foarte mult disconfort.

Pentru tratarea acestora, este recomandat de asemenea și ce am spus mai sus, un consum crescut de fibre, alimentație nu foarte condimentată, hidratare etc. Însă dacă faci deja toate aceste lucruri, iar hemoroizii tot nu îți dau pace, înseamnă că trebuie să treci la nivelul următor, acela fiind administrarea de suplimente alimentare sau medicamente împotriva hemoroizilor. Pentru hemoroizii interni sunt recomandate ceaiurile, supozitoarele și capsulele, în cea mai mare parte. Ca să ai parte de un tratament hemoroizi interni care să își facă cu adevărat efectul și să nu te afecteze în vreun fel, optează pentru produse naturale, luate împreună.

Intervenții chirurgicale

Operația de îndepărtare a hemoroizilor este, într-adevăr, o soluție prin care hemoroizii pot fi eliminați. Nu este chiar cea mai bună alegere, deoarece este dificilă, foarte dureroasă, și există riscul de a apărea complicații după operație. De altfel, și recuperarea de după este destul de grea. Așadar, intervenția chirurgicală nu este chiar o soluție pentru care să optezi.

Reducerea durerii și prevenție

Durerea pe care hemoroizii o provoacă poate fi tratată, există multe metode accesibile pe care le poți alege. Dacă acționezi din timp, vei evita durerile insuportabile pe care hemoroizii în stadiu avansat le aduc. Durerile de hemoroizi pot fi tratate prin: băi de șezut (de 3 ori pe zi/ după fiecare defecație), creme/unguente, supozitoare, ceaiuri și capsule.

Dacă nu ai suferit până acum de hemoroizi, însă ești conștient/ă că mai devreme sau mai târziu vor apărea, și vrei să eviți acest lucru, există câteva practici pe care, dacă le implementezi în viața de zi cu zi, nu ar trebui să ai niciodată probleme cu boala hemoroidală. Iată câteva dintre ele: o igienă corespunzătoare, o dietă variată, care să conțină fibre, care să reducă constipația și diareea și să ai, de asemenea, o hidratare corespunzătoare.

Antiinflamatoare hemoroizi

Atunci când ajung într-un stadiu avansat, unul dintre simptomele hemoroizilor îl reprezintă inflamația, care, la rândul său, poate fi redusă, cu ajutorul unui produs antiinflamator de hemoroizi. Pentru a nu ajunge la complicații și la dureri insuportabile cauzate de inflamații, îți recomandăm să acționezi și să achiziționezi un produs antiinflamator pentru hemoroizi încă de la primele semne!

Exerciții

Poate că te va surprinde, însă știai că există exerciții pentru hemoroizi? Sigur știi deja că hemoroizii apar în urma presiunii care se pune pe zona rectală, dar dacă faci exerciții constant, zona cu pricina va fi obișnuită cu efortul, și nu vei mai fi supus riscului de a contacta boala hemoroidală. Iată câteva tipuri de exerciții pe care să le faci pentru a evita hemoroizii:

  • Exerciții pentru mușchii fesieri și picioare. Poți încerca fandări, genuflexiuni, exerciții cu aplecarea trunchiului și exerciții pentru musculatura gluteală.
  • Exerciții Kegel. Acestea ajută la îmbunătățirea rezistenței țesuturilor și a mușchilor din zona pelviană și a rectului. Se fac foarte ușor, trebuie doar să te încordezi să te relaxezi, ca atunci când încerc să-ți oprești fluxul sanguin sau când te abții să mergi la baie.
  • Exerciții cu greutăți pentru consolidarea și flexibilitatea mușchilor. Dacă are să lucrez la sală și pe ridicatul de greutăți, pune accent pe mușchii din partea inferioară a spatelui, cei din zona inghinală și din zona șoldurilor.

Dieta

Să spui “regim alimentar hemoroizi” poate suna destul de ciudat, însă este important să știi că dieta are un rol foarte important în vindecarea sau dezvoltarea hemoroizilor. Dacă vrei să eviți hemoroizi, sau să-i ajuți să se vindece, trebuie să ții cont de toate sfaturile pe care ți le-am dat mai sus, adică, adoptă o dietă bogată în fibre, evită excesul de alimente mult prea condimentate și de alcool, hidratează-te și menține o dietă echilibrată, care să evite atât diareea, cât și constipația.

Concluzie

Dacă ai ajuns aici, înseamnă că ai parcurs articolul în întregime și cu siguranță ai dobândit o mulțime de informații utile și a descoperit cum să scapi de hemoroizi. Acționează din timp, alege produsele potrivite, adoptă un stil de viață sănătos și o dietă corespunzătoare, iar hemoroizii vor deveni doar o amintire! 

Schemă tratament hemoroizi

Lasă un comentariu