Fisuri Anale

Contents

Aproximativ un sfert din problemele rectale se datorează fisurilor anale. De asemenea, fisurile anale reprezintă cauze ale sângerării anale. Este o afecțiune frecvent întâlnită, și cu toate că pare simplă, vom descoperi pe parcursul acestui articol cât de complexă este de fapt.

Simptome

Când vine vorba de simptomele fisuri anale, acestea sunt destul de variate. Ele diferă în funcție de persoană, dar și de gravitatea situației. Iată care sunt cele mai frecvente simptome ale fisurilor anale:

  • Durerea. Într-adevăr, fisurile anale reprezintă o afecțiune foarte dureroasă. Durerea apare mai ales în funcție în momentul defecației, însă poate fi prezentă și în permanență. Aceasta se poate manifesta prin arsură sau usturime, intensitatea durerii poate provoca uneori chiar și depresie bolnavilor. Se resimte în zona anusului.
  • Constipație. Durerea cauzată de fisurile anale poate crea o senzație de inhibare, care face bolnavul să evite pe cât posibil defecația. Acest lucru ducând la apariția constipației și la agravarea durerilor.
  • Hipertonia sfincterului anal intern (contractarea anusului).Creează dificultăți la defecare, agravează durerea și constipația. Această contractare poate duce chiar și la ischemie rectală (probleme cu circulația sângelui). Toate acestea ducând la agravarea fisurilor.
  • Sângerare anală. Este simptomul cel mai des întâlnit la pacienții cu fisuri anale. Sângele este de un roșu aprins, și se poate observa foarte ușor pe hârtia igienică. De obicei este în cantități mici.
  • Mâncărime în zona anusului (prurit anal). Este întâlnită destul de rar. Însă atunci când apar, mâncărimile sunt însoțite și de anumite secreții anale care pot fi observate foarte ușor, deoarece pătează lenjeria.

Cauze

Fisurile anale au mai multe cauze, însă principala, care este întâlnită în cea mai mare parte a cazurilor, este traumatismul canalului rectal. Acest lucru se poate întâmpla din cauza eliminării scaunului cu o consistență ridicată. Alte cauze sunt și: sarcina/nașterea, constipația, diareea, hemoroizii etc. Uneori fisurile anale pot apărea chiar și fără o cauza anume.

Fisuri anale tratament

Fisurile anale necesită un tratament rapid, dacă și tu treci prin durerile crunte ale acestora, cu siguranță vrei să îți vezi fisurile anale vindecate. În funcție de nevoile tale, iată care sunt tratamentele din care poți alege:

Cremă fisuri anale.

Ajută la calmarea durerilor, dar și la vindecarea fisurilor.

Vezi si recomandare in materie de crema pentru fisuri anale.

Medicamente pentru fisuri anale

Pot fi atât sub formă de capsule sau siropuri, cât și sub formă de supozitoare etc.

Ceai

Acționează din interior, și este un foarte bun ameliorator al simptomelor.

Antibiotic pentru fisuri anale

Când vine vorba despre administrarea unui antibiotic, aceasta trebuie făcută numai la recomandarea unui medic. Dacă iei antibiotic “după ureche” riști să-ți agravezi afecțiunea.

P.S: Noi îți recomandăm tratamentele naturiste pentru fisuri anale. Nu au nici un efect negativ, și mai ales, pot fi achiziționate fără prescripție medicală.

P.S: Vezi si articolul unde detaliem cu lux de amanunte tratamentul sangerarilor anale de asemenea si daca urmele de sange pe hartia igienica sunt problematice.

Regim alimentar pentru fisuri anale

Nu trebuie să ții diete complexe sau alte lucruri de acest fel pentru a trata sau a evita fisurile anale. Dacă îți impui câteva obiceiuri simple legate de alimentație, vei scăpa rapid de problema fisurilor anale. Iată ce recomandă specialiștii:

Renunță la alimentele picante și la cele mult prea condimentate, dar și la alcool.  Acestea pot irita canalul rectal la defecație, agravând starea fisurilor anale.

Menține-ți o dietă bogată în fibre și o hidratare corespunzătoare. Acest lucru previne constipația și diareea.

FAQ/ Întrebări frecvente

În cât timp se vindecă fisura anală?

În medie, fisurile anale se vindecă în aproximativ 3-4 săptămâni. Dacă trec mai mult de 6 săptămâni și fisura anală nu s-a vindecat, trebuie să apelezi la un medic și la un tratament mai puternic.

Se poate vindeca fisura anală?

Bineînțeles, cu tratamentul și atenția potrivită, fisurile anale se vor vindeca cu siguranță.

Concluzie

Fisurile anale nu trebuie ignorate, deoarece nu vor trece de la sine. Așadar, ia această afecțiune în serios încă de la primele simptome, pentru ca simptomele să nu se agraveze ulterior.

Scaun Cu Sange

Abces perianal

Lasă un comentariu