Fisura Anala

Fisura Anala

fisura analaFisura anala este termenul medical referitor la o ruptura aparuta pe peretele interior al anusului in urma unei perioade mai lungi de constipatie. Aceasta apare in momentul in care peretele interior al anusului este fortat. Apare o ruptura usoara care sangereaza si este in general dureroasa in timpul scaunului.

Perioada de vindecare a unei fisuri anale variaza intre 4 si 6 saptamani, dar poate fi si mai lunga daca nu este aplicat tratamentul corect. Acestea se pot trata relativ usor, acasa, fara a fi nevoie de interventia medicilor, in urma unor proceduri simple:

Vezi Aici Gama Completa De Creme,Unguente Si Supozitoare Pentru Tratarea Fisurilor Anale !

– bai calde – bai de 15-20 de minute de 2-3 ori pe zi in care zona anusului este scufundata in apa calda (se pot folosi si cazi speciale pentru astfel de proceduri). Metoda este similara cu metoda de tratament pentru hemoroizi externi.

– fibre – lipsa fibrelor din dieta provoaca constiparea, care poate prelungi procesul de vindecare.

– consumul de apa – ca si fibrele, consumul scazut de apa incurajeaza constipatia.

– pastile pentru scaun moale – aceste tipuri de pastile sunt disponibile fara reteta si ajuta in momentul in care starea de constipatie continua, evitand redesfacerea ranii.

– supozitoare cu glicerina – alternativ, supozitoarele cu glicerina usureaza scaunul si previn, ca si pastilele, redeschiderea ranii.

In momentul in care, in urma acestor tratamente si schimbari de dieta, fisura anala nu se vindeca in decurs de maxim 6 saptamani, aceasta este considerata fisura anala cronica si necesita vizita la medic pentru a afla parerea unui specialist.

Tratament pentru fisura anala cronica

Tratamentul pentru aceasta problema este in general non-invaziva, ajungandu-se la operatie doar in cazurile cele mai grave. Initial, medicul va prescrie pacientului o serie de medicamente ce se pot lua pe cale orala sau sub forma de crema hemoroizi sau unguent hemoroizi,cat si sub forma de supozitoare hemoroizi pentru a relaxa muschii anali, a reduce presiunea sanguina din zona si a da voie fisurii anale sa se vindece.

Alternativ, exista si optiunea de a injecta Botox in sfincterul intern care paralizeaza temporar muschiul, reducand tensiunea din muschi pentru a da timp fisurii sa se vindece.

In cazurile in care nici tratamentul medicamentos nu da rezultatate, este nevoie de interventie chirurgicala. Interventia chirurgicala pentru tratarea unei fisuri anale este o operatie simpla care reduce presiunea anala. Acest tip de interventie are o rata de succes impresionanta, scazand probabilitatea reaparitiei unei probleme de acelasi gen la aproape de zero.

In cazul fisurilor anale se ajunge extrem de rar pana la nevoia de interventie chirurgicala, cel mai adesea acestea vindecandu-se de la sine.

Fisuri Anale

Fistula Anala

Lasă un comentariu