Hemoroizi Externi Inflamati: Tratament, Cauze, Poze & Simptome

Contents

Hemoroizii reprezintă una dintre cele mai frecvente afecțiuni, cu care, peste jumătate dintre adulți se confruntă la un moment dat. Din păcate, în unele cazuri, hemoroizii devin cu adevărat chinuitori, la fel este și în ceea ce privește hemoroizii inflamați.

Hemoroizi externi inflamați sunt foarte ușor de observat, în cele mai multe cazuri, inflamația vine de la prolapsul hemoroidal. Poți vedea aici imagini cu prolaps hemoroidal. Aceștia sunt localizați în jurul anusului și se pot descrie ca niște mici umflături.

De ce apar hemoroizii inflamați?

Ei bine, cauzele hemoroizilor inflamați sunt numeroase. Una dintre acestea poate fi netratarea la timp a bolii hemoroidale, fapt ce duce la agravarea hemoroizilor și la apariția durerii insuportabile și inflamării acestora. De asemenea, te poți confrunta și cu hemoroizi trombozați. Hemoroizii trombozați sunt un tip de hemoroizi în care s-a adunat sângele, iar apoi acesta s-a închegat, făcându-i să fie tari și rigizi, și provocând pe lângă acestea, dureri extreme. Cauza hemoroizilor trombozați este bineînțeles, netratarea hemoroizilor din fazele incipiente.

Simptome

Când vine vorba de simptome ale hemoroizilor externi, acestea nu sunt deloc simple, însă ele diferă de la caz la caz și de la persoană la persoană. Cu cât boala hemoroidală rămâne netratată pentru mai mult timp, cu atât aceasta se agravează din ce în ce mai tare. În plus, această boală vine și cu o serie de simptome din ce în ce mai grave. Printre cele mai des întâlnite simptome se numără: sângerarea la defecație (sângele poate fi observat atât în scaun, cât și pe hârtie igienică), dureri abdominale, dureri în zona anală (care sunt însoțite de cele mai multe ori de o senzație de disconfort), mâncărime și prurit anal.

În cazurile grave, simptomele pot deveni și mai severe. Pot apărea dureri insuportabile în momentul defecației, dar și hemoragii. Odată ajunsă într-o formă gravă, boala hemoroidală este foarte greu de tratat, de aceea, toți specialiștii recomandă să se ia atitudine încă din faza incipientă a acestei afecțiuni.

Tratament hemoroizi externi inflamați

Dacă ai ajuns să te confrunți cu această afecțiune, cu siguranță știi cât de chinuitoare este, și mai mult ca sigur te întrebi “Cât durează retragerea hemoroizilor externi?”. Ei bine, cu tratamentul potrivit, aceasta poate trece chiar și în doar câteva zile, totul depinde de tine și de tratamentul pentru care optezi. Iată două dintre cele mai bune tipuri de tratament pentru vindecarea definitivă a hemoroizilor:

Unguent pentru hemoroizi externi inflamati

Cremele și unguentele sunt foarte bune pentru reducerea inflamației hemoroizilor, unguentele potrivite au efect de calmare a zonei cu pricina, reducând durerea și, treptat, ajutând chiar și la tratarea definitiva hemoroizilor.

Ceai pentru hemoroizi externi inflamati

Ceaiul pentru hemoroizi acționează din interior spre exterior, ingredientele benefice pe care acesta le conține reprezintă o soluție excelentă pentru tratarea treptată a hemoroizilor.

De asemenea, pe lângă tratamentul medicamentos sau suplimentele alimentare pe care ți le administrezi, pentru a scăpa definitiv de hemoroizi este importantă și dieta pe care o abordezi. Dacă îți dorești să termini o dată pentru totdeauna cu această afecțiune, trebuie să faci câteva mici modificări și în dieta ta. De exemplu, este foarte important să pui accent pe consumul de fibre, să consumi în fiecare zi alimente bogate în fibre, precum: fasole, orez brun, cereale cu târâțe de ovăz, cereale integrale, prune uscate, mure, năut, linte, legume și fructe etc. În plus, pe lângă consumul de fibre, trebuie să te hidratezi corespunzător și să faci mișcare zilnic pentru a evita constipația. Evită statul timp îndelungat pe toaletă, fă băi de șezut și respectă cu strictețe o schemă de tratament.

Concluzie

Așadar, dacă și tu te confrunți cu hemoroizi externi inflamați, ține cont de sfaturile pe care ți le-am dat mai sus. Adoptarea unui tratament, în combinație cu o dietă alimentară potrivită, băi de șezut și exerciții fizice ușoare zilnice, te vor salva de la chinul pe care hemoroizii ți-l provoacă!

Lasă un comentariu