Hemoroizi Interni: Tratament – Simptome – Cauze – Prevenire

Contents

Boala hemoroidală are mai multe forme, principalele forme ale acestei boli sunt: hemoroizii interni și hemoroizii externi. În acest articol vom dezbate pe larg subiectul hemoroizilor interni, și vă vom recomanda și un tratament excepțional, ce îi poate trata chiar și în 48 de ore. Citește până la final și află care este tratamentul care te poate scăpa de hemoroizi cât ai clipi!

Ce sunt hemoroizii interni?

Hemoroizii interni sunt asemănători cu varicele și se formează pe peretele vascular din interiorul rectului. În comparație cu hemoroizii externi, cei interni sunt mai rar întâlniți. Hemoroizii interni reprezintă niște dilatații venoase, pline cu sânge, localizându-se în interiorul anusului – zona rectală. Însă persoanele care au ghinionul să contacteze această afecțiune se confruntă cu dureri insuportabile și un disconfort care se resimte considerabil. De cele mai multe ori, nu conștientizăm faptul ca suferim de hemoroizi interni, ci doar atunci când boala deja se agravează.

Cauze

Cauzele din pricina cărora apar hemoroizii sunt destul de numeroase. Se poate întâmpla ca în cazul anumitor persoane, hemoroizii să apară din cauza înaintării în vârstă, lucru care este perfect normal. Însă există și alți factori care favorizează apariția hemoroizilor, precum: constipația și diareea, alimentația nesănătoasă, statul pe scaun pentru perioade lungi, obezitatea, ridicarea de greutăți, sarcina etc. 

Hemoroizi interni simptome

Când vine vorba de simptome hemoroizi interni, acestea variază de la persoană la persoană. În unele cazuri sunt mai intense, în alte cazuri sunt mai domoale. Când hemoroizii interni se agravează și își fac simțită prezența, pot provoca următoarele simptome:

  • Observi pete de sânge pe hârtia igienică în momentul defecării.
  • În timpul defecării observi că ai “fragmente de piele” care ies din anus. Aceia se numesc hemoroizi prolabați.

Clasificarea hemoroizilor interni

În funcție de cât de gravă este boala hemoroidală, și în ce stadiu de agravare a ajuns, hemoroizii se împart în 4 categorii: Gradul I, Gradul II, Gradul III, Gradul IV

Gradele hemoroizilor si tratamentul fiecarua se poate vede in articolul dedicat.

Factori de risc

Trebuie să știi însă că hemoroizii reprezintă o problemă serioasă, ce trebuie tratată la timp pentru a nu prezenta complicații ulterior. Nu este o boală care să îți pună viața în pericol, însă durerile și disconfortul creat pot fi insuportabile.

Pentru a nu ajunge la complicații cauzate de boala hemoroidală, este de preferat să alegi un tratament încă de la primele simptome. Foarte eficiente sunt tratamentele naturiste, precum HemoLift (un complex excelent ce te poate scăpa de hemoroizi în 5 zile).

Diagnostic

Atunci când hemoroizii sunt încă într-o fază incipientă, doar un medic își poate da seama despre ce este vorba. Însă atunci când încep să apară sângerările și să se dezvolte hemoroizii prolabați, îți poți da seama singur, destul de ușor, care este afecțiunea de care suferi, și poți alege și un tratament pentru aceasta. Ca să îți dai seama mai bine ce se află în zona cu pricina, te poți documenta puțin cu poze hemoroizi interni. Îți vor da o imagine de ansamblu mai bună asupra afecțiunii tale.

Tratament hemoroizi interni

Când vorbim despre tratament de hemoroizi interni, cuprindem în această categorie atât tratamente pentru hemoroizi la bărbați, cât și pentru hemoroizi la copii și femei. Iată pentru ce poți opta atunci când decizi să cauți un tratament împotriva bolii hemoroidale:

  • Cremă pentru hemoroizi interni. Cele mai bune, cu efecte non-invazive, sunt cremele naturiste, precum cele pe bază de extract de plante (gălbenele, coada șoricelului etc). O cremă excelentă, ce are în compoziția sa un mix de extracte din plante este unguentul HemoLift.
  • Ceai pentru hemoroizi interni. Acționează din interior și poate avea efecte cu adevărat miraculoase, mai ales atunci când alegi ceaiul potrivit. De preferat sunt cele care conțin mai multe tipuri de plante ce ajută la tratarea hemoroizilor, așa cum este și ceaiul HemoLift.
  • Pastile pentru hemoroizi interni. La fel ca și ceaiul, și pastilele/capsulele acționează din interior, exterminând hemoroizii. Există foarte multe tipuri de pastile, și, la fel ca și în celelalte cazuri, cele mai eficace sunt cele naturale. O variantă foarte sigură, care acționează  rapid și nu are nici un fel de efecte negative sunt capsulele HemoLift pe baza de plante.
  • Supozitoare pentru hemoroizi interni. Acționează de la exterior și sunt ideale atunci când te confrunți cu acele crize hemoroidale.

P.S: Vezi si cum se trateaza hemoroizii la femei cat si hemoroizii la gravide care necesita o abordare diferita.

Prevenție

Boala hemoroidală poate fi însă prevenită, cu toate că apare la mai mult de jumătate din adulți, și la un număr considerabil de copii, un stil de viață sănătos, o dietă echilibrată și o grijă asupra organismului nostru ne poate feri de această afecțiune. Evită să stai prea mult în șezut, nu consuma prea des alimente picante și nu abuza de consumul de alcool. Aceste obiceiuri simple te pot salva de la o luptă crâncenă cu hemoroizii.

FAQ/ Întrebări Frecvente

Hemoroizii interni sunt dureroși?

Da, atunci când hemoroizii interni încep să își facă simțită prezența, nu o fac doar prin sângerare, ci și prin dureri destul de copleșitoare.

Hemoroizii interni netratați sunt problematici?

În cazul în care hemoroizii nu se reduc de la sine, și continuă să se agraveze, aceștia pot ajunge în stadiul IV de agravare, reprezentând un real disconfort pentru pacient.

Hemoroizi interni se simt la palpare

Da, ei se simt la palpare dar nu este recomandat sa faceti consultatii acasa.

In cat timp se vindeca hemoroizii interni?

In majoritatea cazurilor hemoroizii interni se vindeca intr-o perioada destul de lunga daca nu se utilizeaza produse pentru tratarea lor.

Concluzie

Deși hemoroizii interni sunt o afecțiune foarte dureroasă și care provoacă un disconfort uriaș, nu necesită neapărat vizita la medic. De asemenea operațiile de hemoroizii ar trebui să fie total excluse din mintea ta, nici măcar nu ar trebui să reprezinte o opțiune. Poți alege tratamente naturiste care să te vindece și care să te scape o dată pentru totdeauna de hemoroizi.

Dacă îți dorești super rezultate, într-un timp foarte scurt, alege HemoLift! Este un tratament esențial, nu doar pentru hemoroizi interni, cu HemoLift poți scăpa de hemoroizi acasă, te poate ajuta și în ceea ce privește hemoroizii externi și hemoroizii trombozați.

Lasă un comentariu