Simptome Hemoroizi

hemoroizi simptomeHemoroizii sunt o problema comuna, foarte des intalnita in mod special la persoanele de peste 40 de ani care au o dieta necorespunzatoare, un stil de viata sedentar si lucreaza foarte mult la birou sau stau foarte mult in pozitia sezut. Desi o problema atat de comuna, acestia sunt cel mai adesea imposibil de ignorat datorita listei de simptome hemoroizi, simptome care fac statul jos si mersul foarte dificile, iar in cazuri extreme pot impiedica odihna si pot face scaunul atat de dureros incat multi pacienti incep sa incerce evitarea mersului la toaleta, ceea ce poate cauza alte probleme mai grave.

Secretul tratarii eficiente a hemoroizilor este depistarea si tratarea din timp. Cu cat sunt luate masuri mai rapid, cu atat este posibil ca simptomele hemoroizilor sa poata fi controlate si sa dispara relativ usor, cu ajutorul unor solutii de tratament simple, ce se pot efectua acasa, solutii ce implica administrarea supozitoarelor, cremelor sau solutilor babesti.

Click Aici Pentru Cele Mai Bune Produse Hemoroizi

Cum stim cand urmeaza sa apara un hemoroid?

Pentru cei care nu s-au mai intalnit cu probleme legate de hemoroizi,sau simptome hemoroizi,acestea pot aparea si trece cu usurinta neobservate pana cand problema se agraveaza.

Hemoroizii se impart in doua categorii, hemoroizi interni si hemoroizi externi, iar fiecare dintre acestea se deosebeste printr-un set distinct de simptome si solutii de tratament.

Hemoroizi interni – acesti hemoroizi sunt aproape asimptomatici, iar pacientii pot suferi de pe urma acestora pentru perioade lungi, fara a fi constienti ca au aceasta problema. La hemoroizii interni, lipsa de simptome este scurta:

  • sangerari aparute in closet sau pe hartia igienica dupa scaun (sangele este deschis la culoare. Atentie, sangele inchis la culoare poate proveni din zona intenstinelor si poate fi semnalul de alarma pentru probleme mai grave).
  • durere in timpul scaunului.

Desi hemoroizii interni nu au simptome la fel de neplacute ca cei externi, se recomanda vizita la medic de la aparitia primelor simptome hemoroizi deoarece acestea se pot confunda cu simptomele unor probleme mult mai grave precum cancerul de colon.

Hemoroizi externi – acestia sunt hemoroizi care apar in exteriorul anusului sub forma unor umflaturi dureroase. Sunt mai usor de diagnosticat datorita elementului vizual, dar au si cele mai neplacute simptome. La hemoroizii externi, lista este mult mai lunga, insa probabilitatea ca simptomele sa ascunda o afectiune mai grava este mult mai scazuta:

  • mancarime in zona recto-anala.
  • umflarea hemoroidului, ceea ce poate duce la probleme de stat jos si mers.
  • sangerari ale hemoroidului dupa scaun (hemoroizii externi sangereaza mai rar decat cei interni).
  • iritatii si durere in zona rectului.

Din lista simptomelor, hemoroizii interni sunt mult mai usor de diagnosticat si tratat, dar mult mai neplacut de suportat pana ce tratamentul isi face efectul.

About Dr. Radu

No Comments

Be the first to start a conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.