Hemoroizii la copiii: Cauza, Preventie Si Tratament

Contents

Deși boala hemoroidală apare în cea mai mare parte la adulți, hemoroizii pot apărea chiar și la copii, uneori de la cele mai fragede vârste. Ca părinți, vă puteți confrunta cu hemoroizi la bebeluși, dar si cu hemoroizi la copii mai mari.

Cauza hemoroizilor la copii?

Motivele pentru care micuții se pot confrunta cu boala hemoroidală sunt destul de multe, iată-le pe cele mai întâlnite:

  • Cel mic stă în șezut destul de mult timp, pe suprafețe tari. O cauză poate fi considerată chiar și statul mai mult decât ar trebui pe oliță, deoarece sângele stă pentru mult timp în presiune în zona pelvisului. În mod obișnuit, copiii nu ar trebui să stea mai mult de 10 minute pe toaletă.
  • Copilul se forțează. Fie atunci când este pe toaletă, fie încercând să ridice diverse lucruri care sunt mult prea grele pentru el.
  • Nu are o dietă echilibrată, fiind deseori constipat.
  • Moștenește boala de la părinții lui. Un copil ai cărui părinți au avut probleme cu hemoroizii, poate avea la rândul său aceleași probleme.
  • Dacă are o fire liniștită, și stăm mai mult pe loc decât se mișcă, poate duce de asemenea la formarea hemoroizilor.
  • Diverse probleme medicale, precum: o inflamație a colonului, o tumoră în intestine, o infecție a desenului gros etc.

Simptome

Simptomele care se întâlnesc cel mai des sunt: sângerările rectale, mâncărime în zona rectală și senzație de disconfort. Uneori, copiii mici nu știu să spună ce îi deranjează, poți descoperi că micuțul tău se confruntă cu hemoroizi dacă prezintă disconfort atunci când stă mai mult pe toaletă, sau chiar evită să mai meargă la toaletă din cauza disconfortului resimțit. Da altfel, În cazul hemoroizilor externi, care sunt mici formațiuni ce ies din anus, acestea sunt vizibile, și reprezintă un semn clar că trebuie să te duci cu cel mic de urgență la medic.

Tratament pentru hemoroizi la copii

În ceea ce privește tratamentul, se aseamănă în mare parte cu cel al adulților.

  • Intervenție chirurgicală. Trebuie să știi că micuții sunt mult mai sensibil și este recomandată pentru vindecarea lor apelarea la o soluție naturistă. Intervenția chirurgicală nu este o soluție bună de urmat, mai ales că este teribil de dureroasă. Sunt recomandate în schimb suplimentele alimentare pe bază de plante.
  • Tratament natural. O soluție excelentă pentru tratarea hemoroizilor o reprezintă HemoLift. Este un set complet de produse pentru tratarea bolii hemoroidale, fiind recomandat chiar și când vine vorba de hemoroizi la gravide. Setul nostru conține un unguent, ceai și pastile. Sunt 100% naturale și au un efect rapid, fără efecte secundare.

Când trebuie să apelăm la un medic de urgență?

Este recomandat să apelezi la un medic specialist încă de la primele simptome pe care micuțul tău le afișează. În cazul în care este mic, și nu îți poate explica cu exactitate ce îl deranjează, comportamentul lui poate arăta dacă se confruntă cu hemoroizii sau nu. Iată semnele care îți arată că trebuie să apelez de urgență la un medic:

  • Cel mic nu merge la toaletă. Fie nu poate, fie evită să mai stea pe oliță din cauza disconfortului resimțit la defecare.
  • Are febră. Febra este un alt simptom pe care cei mici îl  au atunci când se confruntă cu boala hemoroidală.
  • Observi sângerări anale. Este un semn care ar trebui să te pună imediat pe gânduri, și mai ales, să te facă să-l duci pe cel mic de urgență la un medic specialist.

Concluzie

Așadar, așa cum am spus și în rândurile anterioare, nici cei mici nu sunt excluși de la problemele hemoroidale. Însă în cazul celor mici, comportamentul lor ne poate arăta dacă suferă suferă sau nu de ceva. Cum organismul lor este mai sensibil, trebuie să luăm în calcul doar tratamente naturale, acestea sunt mai blânde cu organismul lor, și nu le crează nici un fel de disconfort. Un astfel de tratament, potrivit atât pentru cei mici, cât și pentru adulți, este HemoLift.

Comandă-l chiar acum!

Lasă un comentariu