Contents
Hemoroizii reprezintă o afecțiune ce afectează mai mult de o jumătate din populație de-a lungul vieții. Sunt o boală extrem de dureroasă și ne împiedică să ne desfășurăm activitățile obișnuite de zi cu zi. Noi am dezvoltat însă un tratament excepțional, care te poate scăpa de hemoroizi într-un timp foarte scurt. Citește acest articol până la capăt și descoperă și tu tratamentul care te poate scăpa dr hemorizi mai repede decât crezi.
Ce sunt hemoroizii
Hemoroizii sunt vene dilatate, ce apar pe peretele vasculator din interiorul anusului, sau în jurul anusului, în exterior. Aceștia pot fi asemănați cu mici săculeți plini cu sânge. Au un aspect inestetic și aduc durere, disconfort și sângerări.
Simptome hemoroizi
Boala hemoroidală își face simțită prezența prin diferite simptome. Principalele simptome sunt: sângerare în momentul defecației, și nu numai; dureri în zona anală (care, dacă nu sunt trate, devin de-a dreptul îngrozitoare și insuportabile). De asemenea, atunci când suferi de boala hemoroidală te poți confrunta și cu mâncărime constantă în zona anuslui, însoțită de secreții anale, dar și de inflamare a zonei respective.
De ce apar hemoroizii
Am stabilit deja faptul că hemoroizii sunt o afecțiune medicală întâlnită la un număr semnificativ de persoane. Însă de la ce se fac hemoroizii? Principala cauză a hemoroizilor este faptul că peretele venos din zona anusului este sensibilizat. Această sensibilizare poate apărea din cauza mai multor factori, precum: moștenire genetică, presiune constantă asupra zonei anale, statul pentru perioade lungi în șezut, constipația frecventă, sarcina în ultimele trimestre, obezitatea, consumul frecvent de alcool sau alimentele picante etc.
Persoane afectate
Putem spune că hemoroizii nu iartă pe nimeni. Aceștia pot apărea atât la adulți, femei și bărbați, cât și la copii.
- Hemoroizi la femei. Principalele cauze din pricina cărora apar sunt cele menționate anterior. Apar des la femei, în aceeași măsură în care apar și la bărbați.
- Hemoroizi la bărbați. Mai devreme sau mai târziu, cea mai mare parte a bărbaților se confruntă cu hemoroizii. Cauzele apariției acestora sunt aceleași ca și în cazul femeilor.
- Hemoroizi la copii. Cei mici sunt predispuși la hemoroizi dacă și părinții lor au avut, dar și dacă obișnuiesc să se forțeze atunci când stau pe toaletă, sau stau prea mult în șezut. Cei mici sunt mult mai sensibili decât adulții, așadar, au nevoie de un tratament potrivit. Cele mai bune sunt cele pe bază de plante. O alegere bună este HemoLift.
- Hemoroizi la gravide. În mod obișnuit, apar în ultimul și penultimul trimestru de sarcină. În unele cazuri dispar de la sine, însă cel mai bine este să fie tratați la timp, pentru a nu se agrava.
Tipuri de hemoroizi
Hemoroizii sunt de mai multe feluri. Iată care sunt principalele 3 tipuri de hemoroizi:
- Hemoroizi externi. Se găsesc în exterior, în zona orificiului anal. Seamănă cu niște mici umflaturi. A nu se confunda cu excesul de piele din zona anală care rămâne în urma trombozelor hemoroidale.
- Hemoroizi interni. Nu sunt vizibili, se regăsesc în interiorul rectului și provoacă sângerări.
- Hemoroizi prolabați. Reprezintă un stadiu avansat al hemoroizilor, în care aceștia ies în afara orificiului anal. Ies în exterior odată cu defecația. Aceștia se pot însă retrage după defecație. Fie manual, fie singuri.
Complicații hemoroizi
Există foarte multe cazuri în care hemoroizii netratați pot aduce complicații serioase asupra organismului. Complicații care ne pot dăuna destul de grav, și nu doar în ceea ce privește hemoroizii, ci în cazul întregului corp. Iată care sunt cele mai des întâlnite complicații care pot apărea pe seama hemoroizilor.
- Anemia. Dacă știi că suferi de anemie, și-n același timp te confrunți și cu boala hemoroidală, trebuie să fii foarte atent. Deoarece, dacă hemoroizii au ajuns în stadiul în care îți provoacă sângerări, acest lucru poate agrava anemia de care suferi. Îți dai seama că hemoroizii ți-au agravat anemia atunci când sângele capătă o culoare mai închisă.
- Apariția cheagurilor de sânge în hemoroizii externi. Acest stadiu al hemoroizilor este unul destul de avansat, numindu-se hemoroizi trombozați. Atunci când hemoroizii externi se agravează, în interiorul acestora se formează cheaguri de sânge, care provoacă multă durere și disconfort. Pentru a știi cum arată, poți da un simplu search pe google cu “hemoroizi externi poze”, și vei înțelege imediat dacă suferi de aceasta complicație sau nu.
- Infecții. În cazul în care hemoroizii sunt lăsați netratați, deși dau semne clare că boala se înrăutațește, pot apărea Infecții serioase, atât la exteriorul anusului, cât și în interiorul rectului.
- Umflături în zona anusului. În ceea ce privește hemoroizii exteriori, dacă aceștia au ajuns într-un stadiu înaintat de agravare, și au provocat răni în jurul anusului, atunci când sunt în final vindecați, în urma lor pot rămâne semne, un fel de umflături din piele care au un aspect inestetic. Nu ai de unde să știi cum arată hemoroizii interni, însă poți căuta “hemoroizi interni poze” pe google, și îți vei putea imagina cam ce se întâmplă în interiorul anusului tău.
- Hemoroizi strangulați. Doar hemoroizii interni pot fi strangulați. Acest lucru se întâmplă atunci când, din diverse motive, sângele nu mai ajunge la hemoroid. Strangulează și în final, provoacă dureri insuportabile.
Prevenție
Boala hemoroidală este o afecțiune dintre cele mai neplăcute, de aceea, pentru a nu o trata, este esențial să o previi. Iată câteva obiceiuri care te pot ajuta să eviți contactul cu boala hemoroidală:
- Băi de șezut. Băile de șezut se fac de 2-3 ori pe zi, pentru a avea efecte optime. Este important ca pentru a preveni apariția hemoroizilor, să ai o igienă corespunzatoare, mai ales în zona intimă, deoarece acolo se pot aduna numeroase bacterii.
- Adaptare dietă. Dieta are la rândul său un impact major în ceea ce privește hemoroizii. O dietă corespunzătoare, care să includă o hidratare corectă, un consum optim de fibre, legume și fructe, și care să evite pe cât posibil alimentele condimentate și excesul de alcool.
- Nu te încorda. Fie că este vorba de momentele în care stai pe toaletă, fie că încerci să ridici lucruri mult prea grele pentru tine, care te suprasolicită, această încordare pune o mare presiune asupra zonei anale, favorizând apariția bolii hemoroidale.
- Evită să stai perioade lungi în șezut. Dacă ești o persoană care stă mult la birou, pe scaun sau la volan, ești mult mai predispus/ă decât ceilalți să iei contact cu hemoroizii. Statul în șezut pe perioade lungi pune o presiune deosebită asupra rectului și a zonei anale, făcând astfel hemoroizii să se dezvolte.
Diagnostic
Diagnosticul bolii hemoroidale poate fi dat doar de către un medic specialist. Mai jos am explicat care sunt metodele care pot fi folosite de doctori pentru a-ți stabili diagnosticul:
- Examinare rectală digitală. Se face la toți pacienții care experimentează sângerări anale, și are scopul de a examina hemoroizii interni. Examinarea nu durează mai mult de 60 de secunde, timp în care se analizează cavitatea anală de către medic, cu ajutorul unei ustensile introduse în anus.
- Ansocopia. Prin intermediul anoscopiei, medicul examinează pereții anusului, urcând până mai sus, examinând și o mică parte a rectului. Pentru anosopie se folosește un tub rigid, numit anoscop. Medicul introduce acest anoscop în canalul anal.
- Sigmoidsopie. În cadrul acestei proceduri, medicul analizează rectul, dar și colonul sigmoid. Pentru această consultație, se folosește un instrument numit sigmoidoscop. Este subțire, având o parte luminoasă în capăt. Medicul introduce acest instrument în anus și îl împinge ușor în rect, până la canalul sigmoid.
Tratament Hemoroizi
Întrebarea “cum se tratează hemoroizii?” stă pe buzele tuturor celor care suferă de această afecțiune, sau care se tem că ar putea suferi. Există numeroase scheme de tratament pentru hemoroizi. Unii preferă să urmeze leacuri bătrânești pentru hemoroizi, și deși mulți nu au încredere în ele, unele pot fi foarte bune pe post de antiinflamatoare pentru hemoroizi, combatere durerilor hemoroizilor dar și calmarea atunci când vine vorba de crize hemoroidale.
Recomandari Prouduse:
- Unguent Pentru Hemoroizi
- Ceai Pentru Hemoroizi
- Supozitoare Pentru Hemoroizi
- Medicament Pentru hemoroizi
Tratament hemoroizi externi
Cu siguranță și tu te întrebi cum sa scapi de hemoroizi. Mai ales în ceea ce-i privește pe hemoroizii externi, care sunt atât de inconfortabili și dureroși. Există două variante pentru care poți opta, fie apelezi la un medic, iar acesta îți va oferi o schemă de tratament pentru hemoroizi, fie optezi pentru remedii naturiste pentru hemoroizi. Noi îti recomandăm cea de-a doua variantă, deoarece hemoroizii pot fi tratați și de acasă, iar consultațiile și vizitele la medic sunt destul de costisitoare. În schimb, să alegi un tratament naturist potrivit, poate fi o alegere mult mai bună decât consulturi peste consulturi.
Tratament hemoroizi interni
Hemoroizii Interni necesita o abordare putin mai diferta fata de cei externi deoarece se afla in interior. Abordarea trebuie sa fie una din interior spre exterior. Un tratament pentru hemoroizi este conceput pentru a alina simptomele dureroase si de mancarime, insa trebuie luata in considerare si starea generala de sanatate a pacientilor.
Când să mergi la medic?
Dacă ai încercat mai multe remedii naturale, leacuri din bătrâni și suplimente alimentare, și nimic nu și-a făcut efectul, iar hemoroizi par că mai rău se agravează, atunci știi că a venit momentul să mergi la un medic specialist.
FAQ/ Întrebări frecvente
Hemoroizii se transmit de la o persoană la alta?
Nu, hemoroizii nu se pot transmite de la o persoană la alta. Cauza acestora este una mecanică, nu una virală sau bacteriană, așadar, nu sunt contagioși.
Cât de comuni sunt hemoroizii?
Hemoroizii apar la mai mult de 50% din populație.
Cine poate avea hemoroizi?
Hemoroizii pot apărea atât la femei, cât și la bărbați, copii și gravide. Nimeni nu este ferit de această afecțiune.
Ce alte cauze mai provoacă simptomele hemoroizilor?
Pe lângă presiunea exercitată asupra zonei anale, hemoroizii pot fi provocați și de sarcină, consumul de alimente picante sau consumul excesiv de alcool, constipație sau diaree.
Care este diferența dintre hemoroizi și fisuri anale?
Fisurile anale sunt “tăieturi” în zona rectului, care pot fi provocate de un scaun prea tare sau diaree. Hemoroizii, în schimb, hemoroizii sunt mici săculeți plini cu sânge”. Nu îți poți da seama singur, mai ales când sunt hemoroizi interiori.
Hemoroizii trec de la sine?
Nu, hemoroizii in 95% din cazuri nu trec de la sine si necesita un tratament adecvat.
In cat timp se vindeca hemoroizii?
Depinde foarte mult de tipul de hemoroizi, stadiul lor, alimentia si tratamentele folosite.
Ce se intampla daca nu tratezi hemoroizii?
Hemoroizii netratati pot duce in timp la o sumedenie de probleme, cateva dintre ele sunt: anemia, tromboza, stari de rau si infectii.
De la ce varsta apar hemoroizii?
Hemoroizii sunt comuni la toate varstele chiar si copiii pot avea hemoroizi, nimeni nu e ferit de aceasta boala.
De ce ma doare fundul cand stau pe scaun?
Principala cauza sunt hemoroizii externi iar apoi urmata de fisura anala.
Așa cum ți-am promis încă din primele rânduri ale acestui articol, îți vom oferi un super tratament pentru hemoroizii tăi. Este vorba despre pachetul complet HemoLift, conține un unguent, capsule și un ceai. Toate cele trei produse sunt făcute din ingrediente 100% naturale. Nu au efecte adverse și au dat rezultate excepționale în 95% din cazuri.
Este medicamentul perfect pentru oricine suferă de hemoroizi, este bun chiar și pentru gravide și copii, deoarece formula naturală nu îi afectează în nici un fel.