Operatie hemoroizi Interni & Externi

Contents

Operațiile pentru îndepărtarea hemoroizilor sunt, în cea mai mare parte din cazuri, soluții de ultim moment. Dacă ai ajuns să apelezi la o operație de hemoroizi, înseamnă că nu mai ai ce altceva să faci pentru tratarea bolii tale hemoroidale. Este o procedură destul de complicată, iar recuperarea după chirurgie este și mai complicată. Dacă te gândești să apelezi la această soluție, citește acest articol. Vom dezvolta subiectul operațiilor pentru hemoroizi și îți vom da o mulțime de informații folositoare, care te vor face să iei o decizie hotărâtă, dacă alegi sau nu să recurgi la intervenția chirurgicală pentru hemoroizi.

Operații fără anestezie

Tehnologia a făcut ca tipurile de operații pentru hemoroizi să fie din ce în ce mai numeroase și mai inovatoare. Operațiile pentru hemoroizi fără anestezic reprezintă una dintre aceste variante. Iată care sunt tipurile de operații pe care le poți face fără anestezic:

Banding

Este o tehnică care durează doar câteva minute, și prin care, hemoroizii sunt eliminați. Aceasta constă în introducerea unui mic instrument medical în anus, cu ajutorul căruia se apucă hemoroizi, în jurul cărora, mai apoi, se leagă niște benzi de cauciuc (benzile sunt extrem de mici, bineînțeles). În câteva zile, hemoroizii pe care au fost legate benzi vor pica de la sine în timpul defecației. Când aceștia pică nu mai este nevoie să faci din nou vreo vizită medicului. Zona se va vindeca de la sine.

Scleroterapie

Constă în injectarea unei substanțe chimice în țesutul din jurul hemoroizilor. După injectare, în termen de câteva zile, hemoroizii vor începe să se cicatrizeze și să se retragă, micșorându-se. În majoritatea cazurilor, scleroterapia este folosită pentru tratarea hemoroizilor de gradul 1 și 2.

Terapia coagulării

Este o metodă nechirurgicală, prin care se folosește căldura pentru coagularea venelor din zona anală, ca mai apoi, alimentarea cu sânge a hemoroizilor să fie oprită. Iar odată oprită alimentarea cu sânge a hemoroizilor, aceștia vor începe să se reducă. Această tehnică nu are nevoie de recuperare, și s-a dovedit a fi destul de eficientă în cea mai mare parte din cazuri. De asemenea, nu este nici dureroasă.

Ligatura arterei hemoroidale

Se încadrează în categoria intervențiilor chirurgicale neexcizionale. Aceasta constă într-o bucată de fir care se leagă în jurul hemoroizilor pentru a închide circulația sângelui către aceștia. Închizând circulația, hemoroizii nu se vor mai alimenta cu sânge și vor începe ușor-ușor să se retragă.

Operații cu anestezie

În comparație cu operațiile care nu necesită anestezie, operațiile cu anestezie sunt puțin mai complicate, mai ales că, după ce sunt făcute, este nevoie și de un timp de recuperare. Iată două dintre cele mai des întâlnite operații pentru hemoroizi cu anestezie:

Hemoroidectomia

Este o intervenție chirurgicală care se recomandă persoanelor care se confruntă cu hemoroizi interni sau externi, dar care au ajuns într-un stadiu destul de grav. Partea proastă al acestui tip de intervenție este faptul că prezintă una dintre cele mai mari rate de complicații.

Hemoroidopexia

Această intervenție folosește un dispozitiv de capsare care îndepărtează țesutul hemoroidal. Hemoroidopexia este recomandată pacienților ai căror hemoroizi au prolapsat sau au devenit anormal de mari. Dar și pentru pacienții care au prezentat o îmbunătățire mică sau deloc cu tratament nechirurgical.

Operații recomandate în funcție de tipul hemoroizilor

În funcție de tipul hemoroizilor de care suferi, intervențiile chirurgicale diferă, tabelul de mai jos îți oferă o viziune mai clară asupra tipurilor de hemoroizi și a intervențiilor chirurgicale potrivite acestora:

Operație hemoroizi externi Operație hemoroizi interniHemoroizi de Gradul 1Hemoroizi de Gradul 2 Hemoroizi de Gradul 3Hemoroizi de Gradul 4
Ligaturarea hemoroizilorNuDaDaDaDaNu
ScleroterapieNuDaDaDaNuNu
Terapia coagulăriiNuDaDaDaNuNu
Ligatura arterei hemoroidaleNuDaDaDaDaNu
HemoroidectomiaDaDaDaDaDaDa
HemoroidopexiaNuDaDaDaDaDa

Recuperarea după o intervenție chirurgicală hemoroidală

Timpul de recuperare pentru una dintre intervențiile chirurgicale de mai sus diferă în funcție de gravitatea situației. Intervențiile chirurgicale fără anestezic sunt mai simple și mai blânde, recuperarea fiind la rândul său foarte simplă. Însă lucrurile se complică în ceea ce privește recuperarea după intervențiile chirurgicale cu anestezie.

Dureri există în ambele cazuri, însă după o intervenție cu anestezie organismul își revine mai greu. Unii medici recomandă chiar să se evite defecația pentru o anumită perioadă de timp. Pentru a trece mai ușor peste perioada de recuperare de după intervenția chirurgicală, pacienții pot apela la medicamente și calmante medicamentoase sau naturiste.

Complicații și riscuri

Complicațiile după operația de hemoroizi apar deseori în ceea ce privește intervențiile cu anestezie. Trebuie să știi că sângerările sunt normale, însă dacă contactezi unul dintre urmatoarele lucruri, contactează un medic specialist în cel mai scurt timp: ai durei mari atât în zona anală, cât și în cea abdominală; ai diaree; nu poți urina etc.

Operație hemoroizi video

Dacă vrei să îți faci o imagine mai clară despre cum se desfășoară mai exact o intervenție chirugicală pentru vindecare bolii hemoroidale, te invităm să privești aceast video despre operatia de hemoroizi:

FAQ/Întrebări frecvente

Cât durează o operație de hemoroizi?

Timpul variază în funcție de intervenție, o operație fără anestezie poate dura doar câteva minute, după care ești liber/ă să pleci acasă. Însă una care necesită anestezie poate dura chiar și o oră sau două + timpul în care anestezia își face efectul.

Preț operație hemoroizi?

Preturile pentru operatiile de hemoroizi variază de la clinică la clinică și de la intervenție la intervenție. Însă la majoritatea, prețurile încep de la 1.000 de lei, și pot ajunge chiar și până la 5.000 de lei sau mai mult. Poți vedea o listă de prețuri  AICI

Când se operează hemoroizii?

Specialiștii recomandă să se recurgă la intervenția chirurgicală împotriva hemoroizilor atunci când nici o altă soluție nu a dat rezultate, iar hemoroizii sunt într-o stare gravă și continuă să degenereze. Un doctor pentru hemoroizi te poate ajuta să iei decizia potrivită.

Se pot trata hemoroizii fără operație?

Sigur că da. Cu tratamentele potrivite, hemoroizii au șanse mari să se vindece. Cu ajutorul unui regim alimentar contra hemoroizilor potrivit, dar și cu o serie de produse care să ajute la vindecarea acestora, poți scăpa de hemoroizi într-un timp uimitor de scurt. Găsești o serie de produse foarte bune pentru hemoroizi aici ).

Concluzie

Operațiile pentru hemoroizi reprezintă o soluție ultimată. Noi, dar și alți specialiști în boli rectale, îti recomandăm să apelezi la ea doar în cazul în care ai încercat toate celelalte metode pentru a te vindeca de boala hemoroidală.

Lasă un comentariu