Oprirea sângerării hemoroizilor

Contents

Dacă și tu te numeri printre persoanele care suferă de hemoroizi, cu siguranță știi foarte bine cât de supărătoare sunt simptomele acestei boli. Deseori, durerile sunt însoțite de sângerări, care sunt la rândul lor foarte deranjante. Trebuie sa știi însă că oprirea sângerării hemoroizilor nu este o misiune imposibilă. Cu produsele potrivite poți scăpa de ea foarte rapid.

De ce sângerează hemoroizii?

Sângerarea hemoroizilor are, în principiu, o singură cauză. Hemoroizii sângerează atunci când devin extrem de inflamați. Inflamarea aceasta foarte ridicată provoacă mici rupturi ale țesuturilor din zona în care sunt prezenți hemoroizii, lucru care fac să apară în cele din urmă un hemoroid care sângerează. Odată cu sangerarea și deschiderea țesuturilor din zona hemoroidală. Dacă nu folosești un tratament corespunzător, zona se poate agrava și pot apărea infecții și alte complicații.

Complicații care pot apărea dacă sunt netratați

Hemoroizii care sângerează, însă nu sunt tratați corespunzător pot favoriza apariția complicațiilor. Sângerările abundente, de exemplu, pot provoca anemie, iar dacă suferi de anemie deja, sângerările hemoroidale îți pot înrăutăți starea. Atunci când sângele capătă o culoare închisă (sângerările hemoroidale au de obicei culoarea de roșu deschis), înseamnă ca lucrurile s-au înrăutățit, și este posibil să te confrunți cu o hemoragie internă. Dacă ajungi la acest stadiu, trebuie să apelezi de îndată la un medic specialist.

De altfel, în cazul hemoroizilor externi, dacă nu sunt tratați corespunzător și la timp, pot apărea inflamații severe, ce sunt foarte greu de tratat și pot lasă chiar și semne (care sunt foarte inestetice). Pentru a vedea cum arată hemoroizii externi, care sunt foarte ușor de văzut, poți căuta “poze hemoroizi”, ca sa îți dai seama în ce stadiu al bolii te aflii.

Alte complicații pot fi: durerea insuportabila și disconfortul resimțit continuu.

Cât durează sângerarea la hemoroizi?

Sângerările hemoroidale apar de obicei la eliminarea greoaie a scaunului sau atunci când se pune multă presiunea asupra rectului și a anusului. Sângerările pot trece după câteva ore de la începere, sau pot persista pentru mai mult timp, în funcție de caz.

Cum se tratează sângerările hemoroizilor acasă?

Nu este necesar să mergi imediat la medic, deoarece există o mulțime de metode simple prin care îți poți trata hemoroizii acasă, singur/ă. Iată câteva tipuri de tratament pentru hemoroizi interni care sângerează: 

  • Creme pentru hemoroizi care sângerează. Sunt potrivite pentru retragerea hemoroizilor externi și oprirea sângerării acestora. Au efect calmant și reduc inflamațiile din zonele unde sunt aplicate. Recomandate sunt unguentele cu un conținut ridicat din plante.
  • Ceaiuri ce opresc sângerarea hemoroizilor. Sunt o alegere potrivită pentru hemoroizii interni, acționând din interior.
  • Supozitoare pentru hemoroizi care sângerează. Este un bun tratament pentru hemoroizi externi, dar si un tratament pentru hemoroizi interni.  Ameliorează durerile și inflamațiile și pot stopa sângerarea.

Tratament medical pentru hemoroizi care sângerează

Hemoroizii care sângerează pot fi tratați și de către medici. Exista două soluții pe care medicul ți le va propune, fie tratamentul medicamentos, sau pe baza de suplimente naturale, fie o intervenție chirurgicală. Cele mai sigure si eficiente sunt tratamentele pe baza de plante (de aceea foarte mulți pacienți aleg sa opteze pentru leacuri bătrânești pentru hemoroizi).

Intervențiile chirurgicale nu sunt chiar cele mai optime soluții. Pe lângă faptul că sunt destul de costisitoare, sunt și foarte dureroase, existând șanse mari ca după operație să apară complicații.

Tratament hemoroizi interni care sangereaza

Sângerarea tipica a hemoroizilor interni este de obicei roșu aprins și poate fi destul de multa. Sangele poate fi găsit pe hârtie igienică, picurând în vasul de toaletă sau pe scaun. Nu toți pacienții cu hemoroizi interni simptomatici vor avea sângerări semnificative. În schimb, prolapsul poate fi principalul sau singurul simptom. Prolapsarea țesutului poate duce la iritații semnificative și mâncărimi în jurul anusului. Tratamentul hemoroizilor interni care sangereaza este sugerat mai sus, si poate include creme si ceaiuri

Tratament hemoroizi externi care sangereaza

Pielea care acoperă partea exterioară a anusului este de obicei ferm atașată de țesuturile subiacente. Dacă se dezvoltă un cheag de sânge sau o tromboză în această zonă strânsă, presiunea crește rapid în aceste țesuturi provocând adesea durere. Sangerarea hemoroizilor externi este de obicei foarte abundenta sau in cazuri mai putine, pot fii doar cateva picaturi. Tratamentul hemoroizilor externi care sangereaza este listat in partea superioara si consta din aplicare de creme si ceaiuri.

Când să vezi un doctor

Inițial, când descoperi că suferi de boala hemoroidală, nu trebuie să apelezi imediat la un doctor. Încearcă mai întâi diferite suplimente alimentare, precum capsule pe bază de plante, unguente/creme și ceaiuri din plante. Pentru rezultate cât mai satisfăcătoare, noi îți recomandăm să le administrezi împreună, atât ceaiul, cât și capsulele și unguentul.

În cazul în care ai luat toate măsurile împotriva hemoroizilor, însă hemoroizii nu dau semne de vindecare și pare că lucrurile se înrăutățesc pe zi ce trece, atunci este momentul să apelezi la un medic specialist. Dacă ești în căutarea unui doctor pentru hemoroizi, care se numește medic proctolog

Concluzie

Hemoroizii care sângerează sunt tare deranjanți, și au nevoie de tratamentul potrivit, administrat corespunzător pentru a se vindeca. Nu reprezintă o problema ce se poate trece cu vederea, deoarece, dacă nu acționezi la timp, poți avea parte de complicații mult mai grave.

Lasă un comentariu