Sangerari Anale

Hemoragie Rectala

hemoragie rectalaCazurile de sangerari anale trebuie tratate drept un simptom si nu drept o problema sau o afectiune in sine. Acestea sunt intotdeauna rezultatul unei probleme mai mult sau mai putin grave si sunt simptome comune intr-o serie extrem de larga de afectiuni ce pot include boli devastatoare precum cancerul, dar si probleme comune precum hemoroizii interni sau externi.

Foarte important in tratamentul sangerarilor anale este diagnosticarea afectiunii sau a problemei care cauzeaza sangerarea. In majoritatea covarsitoare a cazurilor este vorba de probleme comune precum prezenta unui hemoroid sau o fisura anala, insa datorita faptului ca sangeratul anal poate fi si un prim simptom al unei afectiuni mai grave, trebuie intotdeauna discutat cu un medic de specialitate ce poate efectua testele necesare pentru a elimina afectiunile grave din lista posibilelor cauze.

Tipuri de sangerari anale

Sangerarile anale pot veni din diverse surse si in functie de locatia acestora se poate merge mai departe catre stabilirea unui diagnostic. Se recomanda in general vizita imediata la medic in cazurile in care:

  • Sangerarea este abundenta.
  • Sangerarea nu se opreste imediat dupa scaun.
  • Sangerarea are o culoare inchisa (culoarea sangelui este cea mai clara indicatie a sursei acestuia, sangele aprins la culoare nu poate avea ca sursa decat o zona apropiata de anus, pe cand sangele inchis la culoare provine de obicei din stomac sau colon).

Cel mai adesea, sangerarile anale sunt cauzate de:

1. Hemoroizi – Cea mai comuna si raspandita cauza a sangelui vizibil deschis la culoare sunt hemoroizii interni sau externi. In aceste cazuri sangele apare in vasul de toaleta sau pe hartia igienica.

2. Fisuri anale – A doua cea mai comuna cauza a sangerarilor, acestea sunt adesea dureroase si apar atunci cand materia fecala contine produse alimentare nedigerate ce pot rani mucoasa.

Alte cauze de sangerari anale pot fi diverse afectiuni si probleme precum polipi ai colonului, cancer de colon, colita ulceroasa, boala Chron, boala diverticulara sau anomalii ale vaselor sanguine.

Prurit anal (cum este stintific numit acest simptom) sau mancarime anala este cea mai frecventa situatie intalinta,se localizeaza in interiorul anusului sau in exteriorul acestuia,acesta poate fi un semn al aparitiei hemoroizilor,iar in cazul in care „potolirea” acestor senzatii pot aparea si sangerari anale.

Dureri Anale

Produse Cu Hidrocortizon

Lasă un comentariu