Contents
Te confrunți cu sângerări anale? Ei bine, nu doar hemoroizii pot fi cauza acestora. Ele pot fi provocate de numeroși factori, iar pe parcursul acestui articol vom afla care sunt aceștia, dar și cum să le tratezi. Te invităm să parcurgi articolul până la capăt, te vei alege cu o mulțime de informații folositoare!
Cauze sângerări anale
Există numeroase cauze ale sângerării anale, acestea diferă din mai multe puncte de vedere, unele pot fi mai aprige și mai dificile, iar altele nici măcar nu se simt, însă sângerarea este prezentă. Iată câteva dintre cele mai des întâlnite cauze ale sângerării anale:
Hemoroizii
Când ajung în stadii mai grave, pe lângă durerile și disconfortul pe care le provoacă, aduc în cele mai multe cazuri și sângerări. Ele pot fi observate în momentul defecării. Uneori, sângerarea din pricina hemoroizilor nu este însoțită de durere.
Fisuri anale
Fisurile anale sunt mici crăpături la nivelul anusului. Acestea apar din variate motive, precum: traumatisme la nivelul canalului rectal, constipație/scaun cu consistență mult prea mare, diaree, hemoroizi. În momentul în care canalul anal este fisurat, apar bineînțeles, și sângerările.
Abcesul anal/Fistula
Un abces anal, sau o fistulă, reprezintă o inflamație care se dezvoltă în cavitatea anală, și care, are în interior puroi. Abcesul anal/fistula poate fi găsită și în țesuturile înconjurătoare ale canalului anal. Este o afecțiune tare dureroasă, a cărui durere este caracterizată ca fiind “vie”, “pulsând”. Când aceste abcese se inflamează sau se sparg, provoacă nu numai dureri îngrozitoare, ci și sângerări.
Diverticuloza/Diverticulita
Reprezintă o afecțiune care apare atunci când apar, în peretele colonului, mici pungi pline cu sânge (nu sunt hemoroizi). Atunci când diverticuloza își face apariția, apar sângerări, inflamații și alte complicații. Se mai numește și boală diverticulară.
Simptome
Sângerarea apare cu sau fără durere. Uneori poate fi însoțită de inflamație, disconfort sau mâncărimi anale. Când vine vorba de sângerări anale, simptomele nu sunt numeroase, de aceea este și destul de dificil să îți dai seama de cauza acesteia.
Tratament sângerări anale
Pentru sângerările anale, noi îți recomandăm să optezi pentru un tratament naturist. Iată care sunt opțiunile tale:
Cremă sângerări anale
Uneori, sângerările pot fi provocate de diferite leziuni sau inflamații, iar cremele și unguentele potrivite le pot calma, reducând și chiar oprind astfel sângerările. Cremele/unguentele pe bază de plante se numără printre primele cele mai bune soluții, mai ales că nu te afectează în nici un fel, au doar calități vindecătoare.
Ceai
Ceaiurile ajută în special atunci când te confrunți cu sângerări anale care vin din interior, puțin mai sus de rect, deoarece are acțiune interioară, calmând și vindecând cauza sângerării de la rădăcină. Ceaiurile pe bază de plante te pot scăpa de sângerări mai repede decât ai putea crede.
Supozitoare pentru sângerări anale
Dacă sângerarea este însoțită și de durere și inflamație, supozitoarele pot reprezenta o bună soluție pentru calmarea de moment. Dacă le folosești constant, și au un conținut ridicat din plante, te pot ajuta să te vindeci de tot de sângerări.
P.S: Dacă sângerările tale se manifestă datorită hemoroizilor sau a fisurilor anale, încearcă produsele HemoLift. Sunt suplimente alimentare 100% naturale (ceai, capsule și unguent) care acționează în profunzime, de la rădăcina afecțiunii, eliminând-o, fără să-ți provoace vreun disconfort sau vreun efect advers. Din contră, produsele HemoLift au numeroase beneficii, printre care și reducere simtpomelor cauzate de boala hemoroidală sau a celor provocate de fisurile anale, dar și tratarea definitivă a acestor afecțiuni.
Persoane afectate
Putem asemăna sângerările anale cu hemoroizii, dar și alte afecțiuni medicale, deoarece nu iartă pe nimeni, iată la cine se pot manifesta:
- Sângerări anale la bărbați. Se pot manifesta în orice perioadă a vieții, mai intens sau mai slab. Dacă sunt tratate încă de a început, eviți risculul unor complicații.
- Sângerări anale la femei. Pot apărea atât în sarcină, cât și din cauza diferitelor afecțiuni medicale, și, ca în cazul bărbaților, cu cât sunt tratate mai repede, cu atât se evită complicațiile.
- Sângerări anale la copii. Având în vedere că cei mici sunt mai sensibili, aceștia au nevoie de un tratament potrivit, “blând” cu organismul lor, așa cum sunt cele naturiste.
Regim alimentar pentru sângerări anale
Având în vedere că atunci când vorbim despre sângerări anale, vorbim de fapt despre afectiuni prezente în acea zonă, în special în interiorul anusului și al rectului, trebuie să ținem cont de alimentație, pentru a nu ne afecta scaunul și a înrăutății starea zonei anale. Se recomandă consumul de alimente bogate în fibre și hidratarea corespunzătoare, evitarea alimentelor mult prea condimentate, a alcoolului și a snacks-urilor, deoarece acestea pot produce diaree sau constipație, afectând rectul.
Cum este diagnosticată sângerarea anală?
Așa cum am mai spus, sângerarea anală poate avea multe cauze, iar o dată observată, pentru diagnosticarea ei, trebuie să consulți un medic proctolog. Dacă observi sânge în scaun sau pe lenjeria intimă, du-te din prima la un medic, acesta îți va putea oferi un diagnostic clar și sigur.
Concluzie
Așadar, dacă nu știi și nu îți poți da seama singur de cauza sângerărilor, mergi din timp la un medic pentru un diagnostic. O data diagnosticata problema, un tratament pentru fisuri anale sunt produsele HemoLift! Sunt un adevărat ajutor pentru toți cei care vor să scape o dată pentru totdeauna de supărătoarea boală hemoroidală.