Supozitoare cu glicerina

[st_row id_wrapper=”elm_593d07a740285″ ][st_column span=”span12″ id_wrapper=”elm_593d07a74023b” ][st_text id_wrapper=”elm_593d07a7401e9″ ]

Supozitoare cu glicerina

supozitoare cu glicerina adultiConstipatia reprezinta o problema pentru foarte multe persoane, indiferent de varsta. Iar aceasta trebuie sa fie tratata cat mai rapid, pentru ca perioadele lungi de suferinta pot sa cauzeze diverse alte afectiuni mai grave ale sistemului digestiv. Si, pe langa toate remediile orale care se prescriu in astfel de situatii, specialistii recomanda si utilizarea de supozitoare pentru constipatie, actiunea acestora fiind mult mai rapida decat a altor tipuri de tratament.

Supozitoarele cu glicerina reprezinta solutia

In cazul in care suferiti din cauza constipatiei, mediicii prescriu deseori ca solutie supozitoare glicerina. Acestea au un efect laxativ si usureaza foarte mult aparitia scaunului. Bineinteles, acestea trebuiesc utilizate dupa consultarea medicului sau a farmacistului, desi ele nu se administreaza cu reteta. Au marele avantaj de a nu avea interactiuni negative cu alte medicamente si nici cu mancaruri sau bauturi, ceea ce face ca utilizarea lor sa fie una destul de sigura.

Glicerina este o substanta foarte des intalnita in retetele medicale, aceasta fiind un ingredient si in creme si solutii pentru maini si piele. Substanta activa din supozitoarele cu glicerina este glicerolul, un alcool aflat in componenta gliceridelor, cele mai des intalnite lipide din natura. Supozitoarele cu glicerina trebuiesc utilizate totusi cu mare atentie, nu mai mult de unul pe zi si doar pentru o perioada scurta de timp, acestea putand cauza si efecte adverse daca se depaseste perioada ideala.

Supozitoare cu glicerina pentru adulti,pentru copii si pentru bebelusi

supozitoare pentru bebelusi Desi actiunea lor este asemanatoare, cele doua tipuri de medicamente difera totusi din cateva puncte de vedere. Asa cum era de asteptat, supozitoarele pentru constipatie adulti au o concentratie de glicerina mai mare, de 2100 mg. Acestea trebuiesc folosite o data pe zi, doar la recomandarea medicului sau farmacistului si trebuie evitata, pe cat posibil, utilizarea lor pentru un timp indelungat.

Supozitoarele cu glicerina adulti reprezinta o solutie destul de rapida pentru a putea scapa de constipatie. Totusi, ca orice medicament, nu trebuie sa se abuzeze de acestea intrucat ele pot sa aiba efecte adverse. Acestea sunt rare, dar ele pot sa apara dupa utilizarea foarte indelungata a supozitoarelor. Printre efectele adverse se numara arsurile si inflamatiile, iar daca apar, persoanele trebuie sa se adreseze imediat medicului sau farmacistului.

Supozitoarele de constipatie pentru copii au o concentratie de glicerina mult mai mica, de 1405 mg de substanta activa. Acestea se folosesc la fel ca si cele pentru adulti si, in general, au aceleasi recomandari. Se utilizeaza o data pe zi si daca problemele cu constipatia nu dispar intr-un timp scurt, parintii trebuie sa inceteze admnistrarea acestora si sa se adreseze medicului pentru alte modalitati de tratament. La fel, utilizarea indelungata poate sa creeze reactii asemanatoare cu cele din cazul adultilor.supozitoare cu glicerina copii

O intrebare destul de comuna a parintilor este cea legata de dependenta de supozitoare cu glicerina pentru copii. Aceste tratamente nu dau dependenta, dar acest lucru nu ineamna ca ele nu trebuiesc utilizate responsabil. Ca orice remediu, administrarea de  supozitoare cu glicerina pentru copii ,este benefica doar in anumite conditii si cel mai important este sa nu se exagereze, solutia in cazul in care constipatia nu dispare fiind adresarea catre medic.( Cand este vorba de copii nostri nu trebuie sa facem rabat de la pret,in cazul acestor supozitoare trebuie sa fie de cea mai buna calitate de la cei mai buni producatori in domeniu,pe piata se gasesc si multe produse contrafacute care ar putea agrava starea bebelusilor ).Din aceste motive sunt 2 tipuri de supozitoare pentru constipatie,cele pentru copii si supozitoare cu glicerina pentru bebelusi sub varsta de 2 ani.Acestea sunt diferite prin concentratia scrisa pe prospect si pe ambaljul produsului.

[/st_text][/st_column][/st_row]

Lasă un comentariu