Tratament Hemoroizi Externi

Hemoroizii suhemoroizi externi tratamentnt o afectiune de care sufera sau au suferit cel putin o data aproximativ 80% din persoanele trecute de 45 de ani. Tratarea acestora se poate face in mod diferit, in functie de gravitate. De asemenea,la hemoroizi interni se trateaza diferit fata de hemoriozi externi, cei externi fiind mult mai usor de tratat. Exista mai multe metode de tratament hemoroizi externi, care vor fi alese in functie de gravitatea afectiunii.

Cauze ce duc la aparitia hemoroizilor

1. Tulburarile de trafic intestinal (constipatia) – persoanele care sufera de constipatie nu pot avea scaun normal si acest lucru duce la dilatarea vaselor sanguine din zona anala, aspect care favorizeaza aparitia hemoroizilor atat interni, cat si externi.

2. Statul pe scaun – munca de birou sau practicarea sofatului sunt cauze care favorizeaza aparitia hemoroizilor. Pentru a evita aparitia hemoroizilor din aceste cauze, se recomanda luarea pauzelor regulate in timpul carora sa se efectueze exercitii fizice si miscare.

3. Consumarea alimentelor foarte condimentate – consumul excesiv de piper, ardei iute, etc favorizeaza aparitia de hemoroizi. Persoanelor care sufera sau au suferit de hemoroizi le este contraindicat consumul de alimente foarte picante.

Ce presupune un tratament hemoroizi externi ? Acesta trebuie aplicat inca de la primele semne, pentru ca acestia sa nu evolueze, cu toate ca in multe cazuri, atunci cand sunt intr-o stare incipienta, acestia se retrag de la sine.

Tipuri de tratament hemoroizi externi

Pentru un tratament hemoroizi externi,fata de hemoroizii interni, care sunt mult mai greu de depistat (acest lucru fiind posibil numai in cabinetele de profil), deoarece singurele semne sunt sangerarile usoare care este posibil sa nu fie observate, insotite uneori de durere, hemoroizii externi pot fi observati de catre oricine inca de la primele simptome. Tratamentul asupra acestora trebuie aplicat imediat si pot fi urmate mai multe tipuri de tratament la indicatia medicului:

crema hemoroizi sau unguent hemoroizi – in functie de gravitate, se pot recomanda mai multe tipuri de creme sau unguente pentru hemoroizi. Acestea amelioreaza simptomele si duc la retragerea acestora.

supozitoare pentru tratarea hemoroizilor – in general, supozitoarele se folosesc pentru tratarea hemoroizilor interni deoarece pentru acestia nu se pot folosi cremele, dar sunt folosite cu succes si pentru tratarea hemoroizilor externi.

legatura cu benzi de cauciuc – aceasta metoda se poate aplica numai in cabinetele de specialitate, de catre medici specialisti si consta in legarea hemoroizilor la baza cu niste inele de cauciuc. In urma acestei metode, hemoroidul legat nu va mai fi irigat cu sange si in aproximativ 7-10 zile cade. Pentru aplicarea aceleiasi metode la alt hemoroid se asteapta o perioada de 2-3 saptamani.

About Dr. Radu

No Comments

Be the first to start a conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.